рус
укр
 

Ювілей комп'ютерної миші - їй 40 років!

Сьогодні у кожного користувача ПК свято! Комп'ютерній мишці виповнилося 40 років.


Коли в 1968 році Дуг Енгельбарт (Doug Engelbart) і його команда з дослідницького Стенфордського університету (Каліфорнія, США) при демонстрації однієї з перших обчислювальних машин з текстовим монітором і віконною системою з контекстно-залежною підказкою представили рухомий по координатній дошці дерев'яний брусок зі схожим на хвіст шнуром, мабуть, мало хто з присутніх у залі усвідомлював, що бачить перед собою прообраз майбутнього комп'ютерного маніпулятора? Так, миша Енгельбарта була простим механічним приладом з двома перпендикулярними дисками в нижній частині. Обертаючи або нахиляючи цю мишу, можна було проводити прямі по вертикалі і горизонталі, а додавши обертання одному з дисків і прибравши мишу зі столу, добитися продовження руху курсора по екрану комп'ютера. Та і ми з вами навряд чи б зміркували, що це таке, адже створена миша Енгельбартом надто відрізняється від тих, якими ообладнано сучасні комп'ютери.


Миша Енгельбарта

Між іншим, в 1981 році комп'ютерна миша коштувала цілих 400 доларів... з урахуванням інфляції це рівносильно тому, що сьогодні комп'ютерна миша коштувала б 1000 доларів...


З 1991 року ТМ Sven тримає руку на пульсі еволюції комп'ютерних маніпуляторів. У 2008 році, до 40-ліття комп'ютерної миші, ТМ Sven випустила ультрасучасну ігрову комп'ютерну мишу RХ-900 Laser Gaming. Серед її особливостей варто спеціально відзначити найсучасніший сенсор з максимальною розподільною здатністю 2000 dpi, 6+3 кнопки, 2 бічні клавіші, що програмуються, можливість збереження трьох ігрових профілів, набір важків, коліщатко прокрутки світиться одним з чотирьох кольорів, залежно від обраної розподільної здатності, оформлення під карбон. І при всіх своїх «наворотах» ця миша коштує не 1000, не 800 і навіть не 50 доларів. Всі ці чинники в сукупності роблять RX-900 Laser Gaming кращим рішенням в даному сегменті.


1991 року асортимент комп'ютерних маніпуляторів типу «миша» від ТМ Sven помітно розширився: в даний момент їх лінійка налічує 14 абсолютно різних моделей. Комп'ютерна миша може стати відмінним подарунком до Нового року і Різдва. Вибирайте мишку ретельно, адже для більшості комп'ютерна миша - той предмет, яким ми найчастіше користуємося в повсякденному житті. Щодня кожен з нас приблизно 50% робочого часу не випускає комп'ютерну мишу з рук!



RX-900 Laser Gaming


...
  всі  
test site