рус
укр
 

«Укртелеком» повідомив про остаточний перехід на нові правила для набору телефоних номерів

Компанія «Укртелеком» повідомила про остаточний перехід до європейської системи нумерації, що передбачає набір телефонних номерів за новим стандартом – міжміських номерів через «0» (без префікса «8») і міжнародних номерів через «00» або «+» (без префікса «8-10»). Введення європейського стандарту набору номерів було здійснено всіма українськими операторами у жовтні 2009 року відповідно до наказу Міністерства транспорту та зв’язку України.

Беручи до уваги потребу клієнтів у детальному ознайомленні з новими правилами набору, «Укртелеком» протягом 2009-2010 рр. надавав можливість абонентам мобільного зв’язку здійснювати дзвінки як в новому, так і прийнятому раніше форматі.

На сьогодні, перехід до європейської системи нумерації повністю завершено і відтепер діють тільки нові правила набору номерів.

Нагадуємо, що для здійснення міжміських дзвінків або виклику абонентів мобільних операторів в Україні абоненти мають можливість набирати номер в двох форматах: з міжміським префіксом «0» або міжнародним префіксом «+38».

Так, міжміські телефонні номери мають вигляд: «0 – код міста (без «0») – номер телефону абонента» або у міжнародному форматі «+38-0 - код міста (без «0») - номер телефону абонента». Наприклад, для дзвінків до абонентів міста Києва потрібно набирати номер «0 44 ХХХ ХХ ХХ» або «+380 44 ХХХ ХХ ХХ».

Телефонні номери абонентів мобільних операторів в Україні необхідно набирати у форматі: «0 – код мобільного оператора (без «0») – номер абонента», наприклад, «0 91 ХХХ ХХ ХХ» або «+380 - код мобільного оператора (без «0») - номер абонента», наприклад, «+380 91 ХХХ ХХ ХХ».

Для дзвінків на номери абонентів міжнародних операторів необхідно здійснювати набір номера телефону абонента у вигляді: «00 – код країни – код міста – номер телефону абонента» або « + код країни – код міста – номер телефону абонента». Наприклад, виклик абонента, який перебуває у Москві (Росія), здійснюється за номером «00 7 495 ХХХ ХХ ХХ або «+7 495 ХХХ ХХ ХХ».

Укртелеком звертає увагу своїх абонентів на той факт, що при здійсненні міжміського виклику на початку номера телефону повинен бути лише один «0». При випадковому наборі другого «0» відбувається міжнародне з’єднання, яке тарифікується за міжнародними тарифами. Просимо абонентів бути уважними при наборі номера.

Однак, якщо абонент випадково набрав номер у форматі, який більше не підтримується в Україні, голосовий автовідповідач нагадає про необхідність здійснювати виклики за новими стандартами, які діють на сьогодні у більшості країн світу.

Нагадуємо також, що наприкінці вересня «Київстар» відмовиться від дзвінків через вісімку. Вже через місяць мобільний оператор «Київстар» повністю завершить перехід на європейську систему нумерації, тобто припинить підтримувати набір через вісімку.

Детальніше читайте тут.


...
  всі  
test site